maanantaina, lokakuuta 12

Kakun ohje

Porkkana-ananas-aprikoosi-kiivikakku.

Aineet pohjaan: (jos teet porkkanaleivoksia pellillä, ota puolet aineksista pois)

6 Munaa
5 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
vähän suolaa
2 rkl leivinjauhetta
2 prk ananasmurskaa
6 pientä raastettua porkkanaa (puolen kilon pussista)
(2 rkl kanelia jos haluaa, mä en käytä)

Kostuttamiseen ananasmehua
ja täytteeks aprikoosimarmeladia
molempia niin paljon ku itestä tuntuu.

Aineet kuorrutteeseen: (joka on aika runsas, multa ainakin jäi yli)

2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa n. 400 g
(ite käytän exquisa classicia, mutta pirkka kevyt masutamaton on kans hyvä)
400-450 g maitorahkaa (ihan sen mukaan kuinka vetelää tavara on. Rasvattomat on yleensä kiinteempiä)
2 dl tomusokeria aluksi (lisää niin kauan kunnes on hyvää.)
4 kiiviä kuorittuna ja viipaloituna koristeeksi
Voit myös tehdä kermavaahdon, mutta sehän on paljon tylsempää!

Pohja:
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita KAIKKI pohjan aineet yhteen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla puolitoista tuntia (tai jopa enemmän) 150 - 200 astessa. Meidän kakku jäi siltikin raa'aksi ja karkasi vuoasta uunin pohjalle, kannattaa vahtia mitä uunissa tapahtuu :D

Kuorrute:
Anna kakun kovettua ja jäähtyä hetken. Valmista sillä aikaa kuorrute:
Kaada kaikki turejuusto astiaan ja sekoita haarukkavatkaimella. Kaada perään maitorahka ja sekoita taas. Siivilöi aluksi noin 2 dl tomusokeria, tarkista maku ja lisää tomusokeria mielesi mukaan.
Leikkaa kakku halki puolivälsitä. Kostuta pohja ja laita aprikoosi marmeladi pohjalle, taita ”kansi” osa päälle ja kuorruta sekin reunoja myöden. Lado kuorrute kakun keskiosaan ja anna sen valua reunoja alas. Lisää kiivit ja VOILA! Eksoottinen porkknakakku on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti